Fotó: MTI / BvOP

Nem hibázott a felügyelő, akinek elvette a fegyverét a szökött rab Budapesten

Fehér Buda
2019. február 15. péntek, 18:45
A rab rátámadott, a felügyelőt kórházba kellett szállítani.

Ma dél körül szökött meg egy rab a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A rab elvette a tárgyalóban dolgozó felügyelő fegyverét, majd egy túszt ejtve próbált menekülni. A férfit végül elkapták, viszont több figyelmeztető lövés ellenére sem dobta el a fegyverét, így a rendőrök többször is meglőtték. Ezután életveszélyes állapotban vitték kórházba.

 

Többször is meglőtték a Budapestről szökött rabot

Fehér Buda Életveszélyes állapotban van. Ma dél körül írtuk, hogy megszökött egy fegyveres rab a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületéből. A 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, elvette a fegyverét, majd a férfit magával hurcolva kimenekült az épületből. A rendőrség arról ír, hogy Sz.

 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága most egy közleményben azt írta az MTI-nek, hogy nem hibázott a felügyelő, akinek a rab ellopta a fegyverét. A közlemény szerint a BvOP belső vizsgálata szeribt a biztonsági felügyelő "feladatát a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső normáknak megfelelően látta el, szakmai hibát nem követett el".

 

A  közleményből kiderült, hogy a bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy vegyék le a bilincset a fogvatartott kezéről. Az elítélt ezt kihasználva támadta meg az őt előállító biztonsági felügyelőt. A férfi meg is sérült, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, ahol a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és helyettese meglátogatta - tették hozzá.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás