Megvan a Dal első elődöntőjének nyertese

Fehér Buda
2019. február 9. szombat, 21:41
Rajtuk kívül még két produkció jutott tovább.

Az Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét szombaton, írja az MTI. A zsűri döntésével még Petruska és Vavra Bence, a tévénézők szavazataival a The Middletonz jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban.

 

Az Acoustic Planet Nyári zápor című dala 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba Petruska, aki a Help Me Out of Here című dalt adta elő és Vavra Bence, aki a Szótlanságot énekelte; mindketten 42 pontot szereztek.

 

Acoustic Planet: Nyári zápor (A Dal 2019 első elődöntő)

Acoustic Planet: Nyári zápor (A Dal 2019 első elődöntő)

 

A négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább három dal.

 

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a The Middletonz és a Roses című dal lett, így ez a formáció is folytathatja.

 

Szombaton átadták A Dal 2019 Felfedezettje elnevezésű díjat, amelyet a zsűri az Acoustic Planetnek ítélt oda. A csapat felléphet az idei Petőfi Zenei Díjátadó gáláján. A február 16-i második elődöntőben szintén kilenc produkció látható és hallható, közülük is négyen jutnak a döntőbe.

 

A 30 versenydal akusztikus változataira a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni február 20. éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be. A Dal 2019-ről a www.adal.hu oldalon, valamint a műsor Facebook és Instagram oldalán található bővebb információ.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás