Fizetős lesz a 444.hu

Fehér Buda
2019. február 9. szombat, 13:32
Uj Péter főszerkesztő szerint még idén jön a váltás.

Uj Péterrel, a 444.hu alapító főszerkesztőjével a Népszava készített interjút a Magyar Nemzet újraindítása kapcsán. A főszerkesztővel a hazai és a nemzetközi sajtóviszonyokról beszéltek, majd arról is, hogy a 444 még idén fizetőssé válik.

 

Uj Péter szerint azért lesz erre szükség, mert Magyarországon nincsenek olyan befektetők, akik ne politikai alapon támogatnának egy-egy médiát. Uj korábban az Index főszerkesztője is volt, arról is mesélt, hogy már 2010-ben nagy volt a nyomás a portál körül. 9 éves küzdelem után pedig "már az övék" Magyarország legnagyobb internetes portálja.

 

A főszerkesztő szerint azonban nem csak 444 fog átállni a közeljövőben valamilyen fizetős formára, a HVG is fontolgatja a lépést, de már a 24.hu-n is fizetni kell a magazin típusú tartalmakért. Uj még hozzátette, hogy a tavalyi volt az első év a 444 számára, amikor nem tudták teljesíteni az üzleti tervet, aminek az volt az oka, hogy a hirdetők vagy nem akartak politikai tartalom mellett megjelenni, vagy attól féltek, hogy valamilyen retorzióban részesülnek a kormány felől.

 

A Mérce szerint több megoldás is lehet az internetes médiatartalmak fizetőssé tételére, megoldás lehet, hogy csak egyes cikkekért kellene fizetni, de az is, hogy minden tartalomhoz előfizetés lesz szükséges. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a 444 melyik mellett dönt.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás