Élvezd ki a kellemes időt hétvégén, hétfőn már itt a zuhé

Fehér Buda
2019. február 9. szombat, 06:54
Vasárnap akár 14 fok is lehet.

Szombaton fokozatosan csökken az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet kiterjedése, de északkeleten tartósan felhős maradhat az idő. Másutt fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű, csak jelentéktelen szitálás, ónos szitálás fordulhat elő. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 12, a tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok között alakul. Késő estére -2, +3 fokra hűl le a levegő.

 

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható sok fátyolfelhővel, szűrt napsütéssel, majd késő délutántól megvastagszik a felhőzet. Reggel ködfoltok előfordulhatnak. Napközben csapadék nem valószínű, de estefelé északon már eső, zápor kialakulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati részén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között valószínű.

 

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délután északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, de estétől az északi hegyekben havas eső, hó is lehet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Kezdetben a délnyugati, később az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet kísérik sokfelé erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között valószínű.

 

Kedden felszakadozik a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek kevés napsütéssel. Szórványosan várható zápor, hózápor, északkeleten havas eső, eső is. Az északnyugati szelet többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás