Tragédia: Ki kell öntsék az összes új főzésű sört az USÁ-ban, mert nincs senki, aki ellenőrizze a gyártást

Unyatyinszki György
2019. január 17. csütörtök, 14:39

Nem várt következményei vannak annak, hogy a Trump-kormány és a képviselőházi többségben lévő demokraták nem tudnak megállapodni az Egyesült Államok 2019-es költségvetéséről. Megállapodás hiányában már 26 napja "leállították az államot", azaz a több mint 800 ezer állami alkalmazott nem dolgozik, illetve hivatalok, intézmények nem folytathatják működésüket, ugyanis áll a költségvetési pénzek folyósítása.

 

Az emberek ilyenkor olyan, korábban figyelmen kívül hagyott dolgokkal szembesülnek, hogy például egy nemzeti parkot sem tudnak meglátogatni, mert a nem dolgozó vadőrök nem tudják garantálni, hogy baj esetén ott lesznek és segíteni tudnak. De az egyik legdurvább dologgal csak a napokban szembesültek: ki kell önteni a friss főzésű söröket.

 

Az amerikai ételbiztonságért felelős hivatal is kénytelen volt leállítani a működését, ami azt jelenti, hogy nincs senki, aki palackozásra és forgalmazásra engedélyezné az új főzeteket. Ez elsősorban a kisebb főzdéket érinti, ami viszont az amerikai kézműves sörforradalom miatt a lakosság hatalmas sörfogyasztó hányadát.

 

Egy kézműves főzde tulajdonosa azt nyilatkozta a DCist washingtoni portálnak, hogy mivel megakad a gyártási folyamat és nem tudják forgalomba bocsátani

 

„Ki kell öntsük. És ez fáj, érzelmileg és anyagilag.”
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás