A nagy csata elmaradt, simán nyert az Alba

ugytudjuk.hu
2019. január 12. szombat, 20:08
A Körmend csak az első negyedben tudta megnehezíteni a fehérváriak dolgát.

Az Alba nem túl jó bajnoki szereplésén igyekezett javítani szombaton este a jó formában lévő Egis Körmend ellen, írja a BBall1.hu. A bajnokság első körében a vasiak hazai pályán magabiztosan, 83-65-re győzték le az akkor még Braniszlav Dzunics által irányított fehérvári csapatot.

 

Keller Iván büntetője nyitotta a rangadót, amire Hammonds válaszolt az ellentámadásból. Visszavette az Alba a vezetést, az 5. percben Heath triplája után 12-9-re vezetett. Nagy volt az iram, a Körmend nem szakadt le, sőt Bradford sikeres büntetői után már újra a vendégeknél volt az előny. Az utolsó két percben Heath révén a fehérváriak szereztek akkora előnyt, hogy a végén Németh 2+1-es akciójával csak két pontra tudtak felzárkózni a vasiak (21-19).

 

Kihagyott helyzetekkel indult a második etap. Több, mint négy percet kellett arra várni, hogy Lóránt duplája beessen. A körmendiek továbbra is nagyon gyengén céloztak távolról, 1/12-es mutatónál jártak a 15. percben. Nem így tette Zeno, aki a sarokból csont nélkül bevágta. Delas révén csak megszületett az első kosara a vasiaknak, de védekezésben továbbra is nagyon gyengék voltak.  Végül hat pontra futotta tőlük ebben a játékrészben, így nem csoda, hogy kilenccel vezetett a szünetben az Alba (34-25).

 

Ismét közel öt percet kellett arra várni, hogy a Körmend betaláljon. Eközben a kék-fehérek viszont már tizenkettőnél jártak, így már több, mint húsz ponttal vezettek. Matthias Zollner csapatának a dobóformája továbbra is tragikus volt, sem közelről, sem távolról nem jött össze semmi. Úgy nézett ki, hogy Jesus Ramirez tippje nem fog bejönni, miszerint ez a meccs csak az utolsó negyedben dől majd el (58-38).

 

Ahogy az a játék képe alapján várható volt, a Körmendnek már nem volt visszaút az utolsó játékrészben. A kérdés csak az maradt, hogy vajon nyer-e legalább harminccal az Alba. Mivel az utolsó kosár Bradford nevéhez fűződött, így “megúszta” 29-cel a vendég csapat (88-59).

 

Alba Fehérvár – Egis Körmend 88-59 (21-19, 13-6, 24-13, 30-21)

Bajnokság, 15. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Földházi T., Ádám J., Pozsonyi L. (Dr. Gincsai J. P.)

Alba Fehérvár: Zeno 19/6, Freeman 17/6, Keller I. 4, Lóránt 11, Heath 24/18. Csere: Filipovity 9, Bullock 4, Tóth P. -, Takács M. -.

Egis Körmend: Thames 8/6, Price 10, Ferencz -, Hammonds 7/3, Delas 6. Csere: Bradford 14/3, Csorvási M. 8, Németh Á. 6/3, Takács K. -.

 

Via BBall1.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás