"Elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk" - a Hallgatói Szakszervezet akciózott az Educatio kiállításon

ugytudjuk.hu
2019. január 12. szombat, 10:59
Felszólaltak az ELTE leépítései ellen is.

Meglepő akcióba kezdtek a Hallgatói Szakszervezet tagjai szombat délelőtt az Educatio kiállításon. A kiállításon Horváth Zita,  az Emmi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szólalt volna fel, ám ekkor felálltak a szakszervezet tagjai, és rázendítettek. 

 

"Jó reggel kívánunk tisztelt helyettes államtitkár asszony! Magyar fiatalok vagyunk, és nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk!" - kezdődött a hallgatók felszólalása, majd kitértek arra, hogy elegük van abból, hogy amíg Orbán Viktor fillérekért menzázik a várban, addig az ELTE több karán is százmilliós leépítések történnek.

 

Horváth Zita éppen a minőségi felsőoktatásról mondott volna beszédet, ehhez azt tették hozzá a szakszervezet tagjai, hogy „most üldöztétek el a CEU-t”. Eközben a szervezők egyre hangosabbra tekerték a zenét, de a felszólalókat nem lehetett elhallgattatni, végigmondták, amit akartak, majd sok sikert kívántak a helyettes államtitkárnak a beszédéhez.

 

Az akciót élőben közvetítették a Mérce Facebook-oldalán:

 

Mérce

A Hallgatói Szakszervezet akciózik az Educatio kiállításon, Horváth Zita, felsőoktatási felelős helyettes államtitkár előadásán. Élőben a Mércén!

 

(via 444

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás