Lerázták a nyugdíjáért könyörgő nyugdíjast: "Úgy látom, telefonálni van még pénze"

Unyatyinszki György
2019. január 11. péntek, 12:38

Mint arról beszámoltunk, noha január 12-ig meg kellene érkeznie a bankszámlákra a nyugdíjaknak, pontosabban a hétvége miatt legkésőbb a mai pénteken, ez továbbra sem történt meg. A Magyar Államkincstár (MÁK) szerint - melyhez tavaly rendelték át a nyugdíjak folyósítását - napközben meg fog történni az utalás, azonban az OTP-t például úgy tájékoztatták, hogy a bank csak jövő hétfőn tudja majd kiutalni ügyfeleinek az összeget.

 

Az ellentmondás és a késés miatt egy veszprémi nyugdíjas felkereste a MÁK helyi irodáját telefonon, ugyanis életmentő gyógyszereket kellene kiváltania, amire a nyugdíja nélkül nincs lehetősége - írja a 24.hu. Az elhúzódó beszélgetés során a MÁK munkatársa végül úgy rázta le az őt kérdezőt, hogy

 

„Úgy látom, azért telefonálni még van pénze.”

 

Mivel az előző nyugdíjakat az ünnepekre való tekintettel már december 3-án elkezdték folyósítani, sok olyan nyugdíjas van, akik 40 napja nem kaptak juttatást.

 

2019 január: az állam késve utalja a nyugdíjakat

Unyatyinszki György Pénteken számos nyugdíjas kezdett panaszkodni, hogy noha legkésőbb 12-én kellene megérkeznie bankszámlájukra a nyugdíjuknak, ám mivel az hétvégére esik, így a szokásos módon 11-én várták, azt mégsem utalták el - erről először a 444 számolt be. Mi is próbáltunk érdeklődni a késedelem okairól, de egyelőre eredmény nélkül.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás