Ha Puskás szerint sem lesznek túlórák, akkor mi értelme volt a törvénynek? - kérdezi a Momentum

ugytudjuk.hu
2019. január 8. kedd, 12:42
"Vége van, polgármester úr!" - a szimbolikus mondatot a párt is kiemelte.

Szombathelyen rendkívüli közgyűlést tartottak ma, az ott elhangzottakra reagálva küldött közleményt a Momentum vasi szervezetének elnöke, Nagy Donát. Ezt változtatás nélkül mutatjuk.

 

A mai, szombathelyi rendkívüli közgyűlésen Puskás Tivadar polgármester kijelentette: ő semmi értelmét nem látja a rabszolgatörvényről való szavazásnak. Hogy miért? Mert a városvezető szerint a munkaadók megígérték neki, hogy nem fogják a 400 óra túlmunkát alkalmazni.
Kérdezzük mi: ha a fideszes városvezetés szerint sem szabad alkalmazni a túlóratörvényt, akkor mégis miért fogadta el azt decemberben a fideszes többségű országgyűlés, élén Hende Csaba képviselővel?

 

A mai napon azonban Szombathelyen sikerült a kormánypártiak ámokfutását és a tébolyát megállítani: a közgyűlés jelenlevő tagjai megszavazták, hogy város tulajdonában lévő cégek ne alkalmazhassák a rabszolgatörvényben foglaltakat. A határozat ellen - mivel a Fidesz tagjai nem kívánták képviselni a választóikat, ezért meg sem jelentek - csak egy valaki tiltakozott: Puskás Tivadar.

Dr. Nemény András, az Éljen Szombathely! Egyesület frakcióvezetőjének szavai pedig szimbólumává lettek a teljes ellenzék mai összefogásának: "Vége van, polgármester úr!"

 

Mint arról beszámoltunk, kedden Szombathelyen a közgyűlés többségbe került ellenzéki tagjai megszavazták, hogy város tulajdonában lévő cégek ne alkalmazhassák a rabszolgatörvényben foglaltakat. A Fidesz, Puskás Tivadar kivételével nem vett részt az ülésen.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás