Puskás Tivadar úgy érezte, polgármesteri köszöntő is jár a fa alá

Unyatyinszki György 2018-12-25 10:40:00
Tényleg kitett magáért, semmi politizálás nem volt.

Bár a politikusok szinte minden ünnepet megragadnak maguk népszerűsítéséért, az idei karácsonykor eddig kifejezetten visszafogott volt ezen a téren. Olvassuk csak el Szombathely polgármesterének, Puskás Tivadarnak az idei köszöntőjét: teljesen eltűnt belőle az a düh, vádaskodás és hév, ami az adventet jellemezte a helyi Fidesznél, mikor a tüntetőket minősítették keresztényellenesnek, fafelgyújtási szándékkal vádolva őket (noha az emberek csak túlórázni nem akarnak).

Kedves Szombathelyiek!

Megtisztelő számomra, hogy ezekben az ünnepi pillanatokban immáron 9. alkalommal köszönthetem Önöket Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként.

Advent idején ünneplőbe öltöztettük városunkat, otthonainkat. Ünneplőbe öltöztettük lelkünket. Karácsonyra készülődtünk. Karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnepünk.

A Karácsonynak különleges varázsa van. A Karácsony bennünk van, belőlünk táplálkozik. A mi hitünkből, akaratunkból. Mert fontosnak tartjuk.  Fontosnak tartjuk, hogy békében, szeretetben körbeülje a család az ünnepi asztalt. Fontosnak tartjuk a fényt adó gyertya lángját, melegségét. Ezt a varázslatot éreztük gyermekként mi is és ezt adjuk tovább gyermekeinknek és unokáinknak is. A szeretet, a jó szó, a tisztesség a legtöbb, amit adhatunk egymásnak és utódainknak. Ezek a mi igazi ajándékaink, amelyek gyermekeinket is elkísérik egész életükben. Nekem, nagypapaként az unokáim öröme a legszebb ajándék. Karácsony szentestéjén, amikor eljön a gyertyagyújtás pillanata, az unokáim arcán egyszerre jelenik meg az öröm, a megilletődöttség és a csodálat. Minden kedves szombathelyinek ehhez hasonló nagyszerű élményeket kívánok!

Nem a karácsonyfa alá helyezett ajándékok, hanem a szeretet, a figyelem, a törődés a legfontosabb! Jó érzéssel tölti el lelkünket, ha tehetünk valamit a másikért. Az együtt töltött idő, az egymásért végzett munka forrasztja egybe a családokat, a közösségeket. Ez teszi igazi nagy, összetartó családdá Szombathely város polgárait is.

Azt kívánom, hogy a Karácsony elmúltával se veszítsük szem elől a fényt, a betlehemi csillagot! Őrizzünk meg minél többet az ünnepből! Vigyük magunkkal a Karácsony szeretetét, építkezzünk évezredes értékeinkből a hétköznapokban is!

Az ünnep emelkedett hangulatú pillanataiban a város vezetése és a magam nevében áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.