A Vas megyei szállodák is csurig lesznek az ünnepek alatt

VPP 2018-12-12 15:53:00
Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség. Megkérdeztünk egy-két Vas megyei szállodát, hogy alakul náluk a karácsony.

A szervezet elnöke az MTI-nek elmondta, idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet. 

Idén már az előfoglalás a szokottnál jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait - mondta Könnyid László. Októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott néhány hétig a karácsonyi és szilveszteri időszak iránt, mint az őszi szünet iránt.

Decemberben három időszak a legnépszerűbb a szállodákban: a karácsonyi, a két ünnep közötti időszakban, valamint a szilveszteri évbúcsúztatók idején ugrik meg a foglalás.

A szakember szerint vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság.

A legtöbb vidéki szálloda ismét speciális csomagajánlatokkal készül az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.

Felkerestünk néhány megyei szállodát, hogy megkérdezzük, náluk is érezhető e a dömping és a válaszok alapján úgy tűnik, Vas megyében sem fognak üresen kongani a hotelek. 

A szombathelyi Hotel Pelikánban határozottan többen vannak decemberben, az ünnepi időszakban, mint az év többi részén, már most rengeteg a foglalás. Bár még nincs teltház, de olyan sokan érdeklődnek, hogy karácsonyig simán megtelhet az egész épület. Kifejezetten kelendőek ilyenkor a direkt az ünnepek alkalmából piacra dobott voucherek, nagyon sokan ajándékoznak ilyet szeretteiknek karácsonyra. Karácsonykor és szilveszterkor is zömében magyarok látogatják a hotelt, jóval többen vannak, mint a külföldi vendégek.

A szombathelyi Claudius Hotel bár a karácsonyi napokra bezárja kapuit, de utána rögtön meg is nyitják. A szilveszteri rendezvényre például akkora az érdeklődés, hogy sokszor már egy-két hónappal az Új év előtt megtelnek a helyek.

A sárvári Danubius Health Spa Resort sem panaszkodhat a foglalásokat illetően, ugyanis itt rengeteg a vendég az ünnepi időszakban, legyen szó karácsonyról, vagy szilveszterről, sőt szilveszterre már 3-4 hónappal korábban lefoglalták a helyeket. Mint a többi szállodánál, a Danubiusban is népszerűek az ajándékutalványok, sokan ajándékozzák meg családtagjaikat pár, a szállodában eltöltött éjszakával és a tapasztalatok szerint itt is nagyon sok a magyar vendég.

Megpróbáltuk megkérdezni a sárvári Spirit Hotelt is, de sajnos mivel a negyedik ember után sem sikerült megtalálni a kompetens személyt, aki nyilatkozhat az ügyben, ezért sajnos nem kaptunk válaszokat. Mindenesetre biztosak vagyunk benne, hogy náluk is teltház lesz.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”