Videó - Megkóstoltuk a világ legjobb sörét egy brüsszeli zugkocsmában

Unyatyinszki György
2018. december 9. vasárnap, 20:38

Nem nagyon szaporítanám a szót, hogy miért jártam Brüsszelben, bár sok szempontból érdekes az Európai Parlament működése, inkább egy különleges gasztroélményt osztok meg veletek.

 

A macskaköves brüsszeli óváros járva akad egy kis kocsma, az Aux Bon Vieux Temps, ami annyit tesz "A régi jó idők". Nem feltűnő, nem hivalkodó, egy kis boltozatos bejáratú sikátor feletti cégér jelzi, ami keresünk. Bent gyönyőrű faszerkezetes kis kocsma működik,ólomüveges ablakokkal, nagy kandallóval, igazán szívmelengető hely. A pultos hölgy úgy köszön mindenkinek, hogy egyből úgy érzed, hogy a szomszéd sarki kocsmába léptél be, igazán családias a fogadtatás.

 

 

No, de hogy miért mentem: itt szolgálják fel a világ legjobb söreként emlegetett apátsági sört, a Trappist Westvleteren 12-t. Az apátok más söreit ugyan be lehet szerezni, de ez kimondottan ritkaságszámba megy, ugyanis a nagy odafigyeléssel készült sör ára az, hogy nincs túl sok belőle. A csak Temps-ként emlegetett hely a városban az egyetlen biztos pont, ahol a pultból felszolgálják ezt a csodát. A többi részletet az alábbi videóban mondom el.

 

Megkóstoltuk a világ legjobb sörét Brüsszelben

Részletek a cikkben: http://ugytudjuk.hu/20181209_megkostoltuk-a-vilag-legjobb-soret-egy-brusszeli-zugkocsmaban

 

Mindenképp menjetek el, ha Brüsszelben jártok!

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás