Magyar alkotás kapta a legjobb játékfilmnek járó fődíjat a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon 

ugytudjuk.hu
2018. december 6. csütörtök, 11:36
Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező Megszállottak című alkotása 15 filmet győzött le.

 

Pozsgai Zsolt az MTI-vel csütörtökön közölte: a 75 perces történelmi dráma 15 másik alkotással, rövidfilmekkel, játékfilmekkel és dokumentumfilmekkel közösen versenyzett a fesztivál fődíjáért.


A Megszállottak A reformáció emlékéve alkalmából készült a közmédia támogatásával. Az 500 évvel ezelőtt játszódó történet Kálvin és Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának találkozásáról szól.


A Megszállottak nyerte korábban a legjobb játékfilmnek járó díjat a Kolkatai Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon, valamint a legjobb külföldi filmnek járó elismerést az Argentínában megrendezett keresztény filmek világfesztiválján (Jesus Cine Fest). 

 

MEGSZÁLLOTTAK /Kálvin és Loyolai Ignác/ trailer

Két ember, két út, két lehetőség. Kálvin és Loyolai Ignác képzelt hitvitája 1543-ból. Genf, Lausanne. Közben feltárul egy rendkívüli korszak, amely nagyon hasonlít a maihoz. Játékfilm. Főszereplők Szabó Máté, Lux Ádám, Quintus Konrád, Fésűs Nelly, Nagy Nati, Orosz Csenge, Árpa Attila, Koncz Gábor, Janik László és mások. Operatőr Kovács Claudia.


    

A film operatőre Kovács Claudia volt, Kálvin Jánost Szabó Máté, Loyolai Szent Ignácot Lux Ádám alakítja. Szerepel az alkotásban Fésűs Nelly és Árpa Attila is. A Megszállottak 2019 elején szerepelni fog egy orosz és egy izraeli fesztiválon is.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás