Adok-kapok: Czeglédy beperelte az őt bebörtönző bíróságot

Unyatyinszki György
2018. december 3. hétfő, 18:10
Czeglédy szerint mintha túl lassan haladna az ügye, ezért addig is börtönben van.

Keresetet nyújtott be Czeglédy Csaba korábbi szombathelyi szocialista képviselő a Szegedi Törvényszék ellen, mert a bíróság szerinte több mulasztást is elkövetett, illetve késedelmesen intézik a vele szemben indult büntetőperét - közölte hétfőn Csorba Petra, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

 

Czeglédiy szerint nem pusztán a lassú ügyintézéssel van probléma, hanem a szegedi bíróság döntéseivel megsértette személyi szabadságá, valamint az egészséghez fűződő jogait is. Azt kifogásolja, hogy a fellebbezést 18 nap késedelemmel terjesztette fel az elsőfokú bíróság a másodfokúhoz, holott az eljárási törvény haladéktalan kötelezettséget ró rá. Sérelmezi azt is, hogy óvadék iránti kérelméről előzetes letartóztatása miatt nem döntött külön az elsőfokú bíróság - ismertette a szóvivő.

 

A Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszéket jelölte ki a per lefolytatására. Az alperes Szegedi Törvényszékkel szemben a felperes, Czeglédy Csaba csak megállapítást kért, tehát elégtételt, sérelemdíjat nem, de keresetét a perfelvételi tárgyalás lezárásig bármikor kiterjesztheti erre is - tette hozzá Bicskei Ferenc.

 

 

Fellebbezés Czeglédy-ügyben

Fellebbezést jelentett be az ügyészség a Human Operator Zrt. alvállalkozójaként dolgozó Kopernikusz Iskolaszövetkezet korábbi vezetőinek ügyében - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön. Szanka Ferenc elmondta, az ügyészség megalapozatlanság miatt mindkét vádlott esetében a Szegedi Törvényszék ítéletének hatályon kívül helyezését és az elsőfokú bíróság új eljárásra utasítását kéri.

 

A jogász és politikust, valamint 21 társát bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint gazdasági csalással gyanúsítják. A nyomozás már lezárult, de a Csongrád Megyei Főügyészség még nem emelt vádat az ügyben.

 

via MTI

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás