A második tanú is meghalt, aki bizonyíthatná Lagzi Lajcsi ártatlanság

ugytudjuk.hu 2018-11-26 10:30:00
A több tízmillós közüzemi csalással megvádolt Galambos Lajosnak november közepén kellett volna újra bíróság elé állnia, de elnapolták a tárgyalást.

A Blikk már korábban megírta, hogy az ügy hatodrendű vádlottja, C. Gábor vízszerelő daganatos betegségben elhunyt, V. János lakatos pedig egészségügyállapota miatt nem volt képes megjelenni a szeptemberi tárgyaláson.  A mulatós zenésznek V.János édesanyja erősítette meg, hogy fia már magatehetetlen. Ezt Lajcsi a bíróval is közölte. A lakatos ekkor már végstádiumban volt, november előtt pedig elhunyt - írja a lap. 

Galambos Lajost saját elmondása szerint nagyon megrázta, hogy rövid időn belül még egy temetést kell átélnie. Szerinte tragédiájukban nagy szerepet játszott "meghurcolásuk".

"Szégyenként élték meg, akárcsak jómagam. Már az élettől is elment a kedvük, amikor a gyilkos kórral szembesültek."

Lajcsi balszerencsésnek érzi magát, hisz elmondása szerint mindketten bizonyítani tudták volna az ártatlanságát.

"Mindketten igazolni tudták volna az ártatlanságomat. Meghatódtam, amikor a tárgyaláson felolvasták Gabi bácsi rendőrségi vallomását, amelyben a síron túlról védett meg engem. Remélem, János korábban rögzített vallomásából is kiderül, a vádirat ügyészi koholmány csupán. Fáj, hogy a felmerülő kérdésekre már nem tudnak választ adni"

Ha ez még nem lenne elég, a két férfin kívül a tatai lakópark egyik lakója is elhunyt, aki Lajcsi szerint mindvégig rosszindulatú volt vele. A zenész elmondta, sajnálja, hogy a lakó nem tudta kifejteni a bíróságon, mire alapozta ellenszenvét. A zenész úgy gondolja, a tárgyalást észrevételei miatt napolhatták el, szerinte a bíró belátta, hogy vádiratban tetten érhető a szándékos meghurcolása. 

"Nyilvánvalóak az eljárási hibák, túlzóak a szakértői vélemények, az pedig vérlázító, hogy az ügyészek nem vették észre az ÉDV Zrt. hivatalos igazolását, miszerint a tatai lakópark nem a hálózatból kapta az ivóvizet, hanem kútból, így nem valósult meg a vádiratban szereplő 18 millió forintos károkozás." - fejtette ki véleményét a zenész.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint viszont a Budapest Környéki Törvényszék által közzétett közleményben való indoklás („A tárgyalás a bíróság működésében felmerülő ok miatt elmarad") a bíró személyére utal.

"Olyan egészségügyi probléma merülhetett fel, ami hét nap elteltével is vélhetően fennáll, avagy mégis részt vesz egy továbbképzésen " - nyilatkozta a lapnak az ügyvéd.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.