Novemberhez méltóvá válik az idő a héten

Unyatyinszki György
2018. november 14. szerda, 06:51
Napról napra hidegebb lesz.

Szerdán is még napos időre számíthatunk, a legfeljebb a Dunától keletre alakulhat ki némi gomolyfelhőzet - jelentette az OMSZ. Zápor is legfeljebb ezeken a tájakon fordulhat elő.

 

Az északnyugati szél többfelé élénk lesz, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében egy-egy erős széllökés is lehet. A hőmérséklet kora délután 12 és 17 fok között valószínű. Késő estére 4 és 8 fok közé hűl le a levegő.

 

Jön a lehűlés

 

Változásra lehet számítani időjárásunkban, az enyhe ősz már nem tart sokáig. A tiszta időben egyébként is valószínűbb a felszíni hőmérséklet éjszakai nagyobb "kisugárzása", a nappali felmelegedés pedig egyre nehezebben képes ennek ellensúlyozására. Egy hidegfront széle is eléri szerdán az ország területét, ez okozza az érzékelhető lehűlést.

 

Azért megijedni nem kell, várhatóan így is magasabb lesz az átlaghőmérséklet még a héten, mint az novemberben szokásos. Vasárnaptól lehet számítani a komolyabb hideg beköszöntére az előrejelzések szerint, akkor a nappali maximumok már csak 4-5 fok körül alakulnak majd.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás