A kormánymédia már azt is tudja, hogy vádat emelnek Czeglédy ellen

Unyatyinszki György
2018. november 7. szerda, 07:45

Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint több milliós gazdasági csalás miatt - írja szerdán a nyomozásról jól értesített Magyar Idők.

 

A vádemelésnek az is okot adhat, hogy Czeglédy előzetes letartóztatása december 5-én lejár, azt pedig a lejárat előtt 15 nappal indoklással lehet meghosszabbítani, egyébként maga a vádemelés adhat okot a kényszerintézkedésre. A kormánylap "névtelenséget kérő védőktől" úgy értesült, hogy jövő hét elején benyújthatja vádiratot a Csongrád Megyei Főügyészség az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt egykori önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba és társai ellen. A vád tartalma továbbra sem ismert.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal gyanúja szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be vagy nem fizették meg.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás