Fotó: Botár Gergely / kormany.hu

Nemzeti Konzultáció indul! 10 + 1 kérdés, amivel megvédheted a családodat 2018-ban

VPP, BZ
2018. november 5. hétfő, 11:24
Még a családok támogatásáról szóló nemzeti konzultációba is sikerült belecsempésznie egy jó kis migránsozást a kormánynak.

A kormány megint alkotmánymódosításra készül, ilyenkor jól bevált recept szerint elárasztják a magyar postaládákat a Nemzeti Konzultáció borítékjai. A tartalma általában némi manipulatív infó és a hozzá passzoló, a kormánypropagandának kedvezően megfogalmazott kérdéssor.

 

Belekerülhet az Alaptörvénybe többek közt az is, hogy a gyermekeknek joga van anyához és apához, valamint a családok támogatását a kétharmadhoz kötnék.

 

A válaszokat december 21-ig lehet majd beküldeni, de hogy mi lesz a sorsuk, azt nem tudni, ugyanis ezt nem egy hivatal, vagy hatóság kezeli, hanem a Rogán Antal vezette miniszterelnöki kabinetiroda. A kormányzati kommunikáción túl senki sem tudja pontosan, hogy hányan töltik ki, és a beküldött válaszok milyen eredményt hoztak. Afelől ne legyenek kétségeink, hogy valamikor januárban ez lesz minden idők legsikeresebb konzultációja.

 

A kormány egyébként még a családvédelem témakörben is képes migránsozni. Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a kormány nem a migrációval akarja megoldani a népesedési problémát, ahogy azt több európai országban teszik, hanem a gyereket nevelő magyar családok, valamint a családalapító fiatalok támogatásával. 

 

A fentiek fényében érdemes, vagy nem érdemes kitölteni, most megmutatjuk Magyar Idők által közzétett kérdéseket

 

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni?
 2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell kötni?
 3. Egyetért-e Ön azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez?
 4. Egyetért-e Ön azzal, hogy több gyermek vállalása esetén több támogatást kell adni?
  + 1: Egyetért-e Ön azzal, hogy a legalább három gyermeket vállaló édesanyáknak kiemelt támogatást kell adni?
 5. Támogatja-e Ön azt, hogy az állam ismerje el a valódi főállású anyaság intézményét?
 6. Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormány támogassa a gyermeküket nevelő nők munkavállalását?
 7. Egyetért-e Ön azzal, hogy a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagok nagyobb támogatást kapjanak?
 8. Egyetért-e Ön azzal, hogy gyermekeink szellemi, lelki és fizikai fejlődése olyan érték, amelyet a magyar államnak is védenie kell?
 9. Egyetért-e Ön azzal az alapelvvel, miszerint a gyermeknek joga van anyához és apához?
 10. Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyermeket nevelő családoknak járó költségvetési támogatások kétharmados védelmet kapjanak?

 

Ami sajnos kimaradt belőle:

Egyetért-e Ön azzal, hogy egy kitöltött kérdőív nem oldja meg a magyar családok problémáját, de a kormánynak nagyon jól jön, mert addig sem foglalkoznak az emberek az összeomló egészségüggyel, magánrepülőzésekkel, korrupcióval és a felsőoktatás szétverésével?

 

A családok támogatásáról szóló nemzeti konzultáció posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését.Közel egy hónap alatt nyolcmillió küldeményt kell kézbesíteniük, amely valószínűleg most sem fog zökkenőmentesen működni, ezért tolódhat a határidő is.

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás