Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Mi, mint mártírok a mennybe kerülünk, ők pedig egyszerűen megdöglenek" - vészjósló beszédet mondott Putyin

VPP
2018. október 19. péntek, 07:36
Oroszország válaszcsapásként atomfegyvert is bevetne.

Oroszország abban az esetben kész nukleáris fegyvert bevetni, ha a potenciális agresszor elsőként mér rá csapást - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub csütörtöki szocsi plenáris ülésén.

 

"Amikor meggyőződünk arról, hogy támadás történt Oroszország területe ellen, csak azután indítunk válaszcsapást. Természetesen ez egy világkatasztrófa  lenne. De megismétlem: mi nem lehetünk ennek a kezdeményezői, mert nálunk (a hadászati tervek között) nincs preventív csapás" - fogalmazott az elnök.

 

"Igen, ebben a helyzetben mintegy várunk arra, hogy (nukleáris) fegyvert alkalmazzanak ellenünk. Mi magunk semmit sem teszünk. De az agresszornak akkor is tudnia kell, hogy megtorlás elkerülhetetlen és hogy meg fog semmisülni. És mi agresszió áldozata vagyunk.

 

Mi, mint mártírok a mennybe kerülünk, ők pedig egyszerűen megdöglenek. Még bűnbánatra sem lesz idejük" - tette hozzá.
  

 

Rámutatott, hogy Oroszország kiépítette a hadászati rakétacsapásra néhány másodpercen belül figyelmeztető korai előrejelző rendszerét és semmitől sem fél.

 

"Mi egyáltalán nem félünk semmitől. Ez egy ekkora területű ország, olyan lakossággal, amely kész életét adni a hazájáért, ez ellen senki semmit nem tud tenni" - hangoztatta.

 

Állítása szerint Oroszország a hiperszonikus rakétafegyvereknek a következő hónapokban esedékes  rendszerbe állításával  katonai versenyelőnybe került az Egyesült Államokkal szemben. (MTI)
    

 

Moszkva készségét fejezte ki ugyanakkor arra, hogy "bármely pillanatban" javítsa kapcsolatait Washingtonnal. Putyin szerint Donald Trump "ráhangolódott" a kétoldalú kapcsolatok stabilizálására és rendezésére. Egyet nem értését fejezte ki azzal a vélekedéssel kapcsolatban, hogy az amerikai elnök csak önmagát hajlandó meghallani.
       

 

Putyin megítélése szerint az oroszellenes retorika mind az Egyesült Államokban, mind Nagy-Britanniában a belpolitikai küzdelem eredménye és sürgette ezen belső válságok rendezését.

 

Hangot adott meggyőződésének, miszerint zsákutcába vezetnek azok a kísérletek, amelyek arra irányulnak, hogy elvitassák az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget hovatartozását.
        

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás