Igazi krimi: neje bérelhette fel a 16 éve megölt férfi gyilkosát

Unyatyinszki György
2018. október 17. szerda, 11:39
Hosszú hazudozás érhet most véget.

Filmbe illő gyilkossági nyomozásról számolt be szerdán a Zsaru Magazin: 16 év után felgöngyölítették egy fóti férfi meggyilkolását, melyben az addig tökéletes alibivel rendelkező feleséghez vezettek el szálak.

 

Egy igencsak feszült kapcsolatú házaspár vásárolt - egy baráti házaspárral közösen, velük végül tettlegességig fajuló súrlódásokkal - egy házat Fóton még 1999-ben. A férfit, L. Attila Gézát sötét ügyekben érintett vállalkozóként ismerték: előfordult, hogy egy haragosa rálőtt egy sorozatot, otthon fegyvert is tartott, meg harci kutyát. A felesége is tartott tőle, mert a férfi hirtelen haragú volt, többször megverte az asszonyt.

 

Ettől eltekintve azonban L. Attila Géza megbízott annyira feleségében, hogy a pénzügyeket is rábízza. Azonban az asszonynak volt egy korábbi, ezen a kapcsolatán született gyereke, akit titkon a családi kasszából támogatott. Mikor a férje egy új vállalkozásba akart fogni (autómosót nyitni), a nő pánikba esett, ugyanis a férfi nem tudott arról, hogy jelentősen megcsappant a közös kasszájuk. A lebukástól való félelmében - a gyanú szerint - úgy döntött, hogy inkább végez a férfival. Erre a múltjukból fogadott fel egy ismerős alvilági férfit, K. Lajost.

 

Az alibi tökéletes volt: a gyilkosság napján elment bevásárolni, sőt, még az anyósához is ellátogatott (amit egyébként ritkán tett), csak utána ment ismét haza. Gondosan úgy rendezte, hogy a férje fegyverét több nappal korábban ügyvédi letétbe helyezte, illetve a család harci kutyáját magával vitte a vásárlásra, így férje teljesen védtelen volt a támadója ellen,

 

Megdöbbenésére mikor hazaért, a két fejlövést is elszenvedő férfi még élt. Szédülésre és látászavarra panaszkodott. A nő ugyan mentőt hívott hozzá, ám férje a kórházban még aznap meghalt.

 

Minderre sosem derült volna fény, ha 2016-ban nem érik lopáson K. Lajost. A gyanú szerinti gyilkosról egy korábbi társa vallotta érintőlegesen még 2002-ben, hogy tudomása szerint K. Lajos volt L. Attila Géza gyilkosa. A vallomással és a korábbi bizonyítékkal együtt tehát összeállt minden, hogy a korábban már eredmény nélkül lezárt ügyet újra nyissák. A rendőrök szerint a megismert körülmények, bizonyítékok és vallomások igazolják a gyanút, hogy felesége bérelhette fel a férfi gyilkosát: a nőt előzetes letartóztatásba helyezték.

 

fotó: police.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás