Donald Trump amerikai elnök az AP hírügynökségnek adott interjújában kedden közölte, nem ő lesz a felelős azért, ha a republikánusok esetleg vereséget szenvednek a novemberben tartandó félidős választásokon. Megítélése szerint ő segíti a republikánusokat, a jelölteknek nyújtott támogatása pedig növeli a politikusok választási esélyeit.

 

Az amerikai választók azonban nem feltétlen így gondolák. A legnagyobb amerikai közvélemény-kutatóknál ha nem is gyalázatosan, de nem jól állnak a republikánus jelöltek az ingadozó államokban, részben az elnök által erőltetett alkotmánybírói kinevezési ügy miatt. Emlékezetes, hogy a republikánus többség még a félidős választások előtt elfogadta Brett Kavanaugh főbírói jelölését, noha országos botrány kerekedett belőle, hogy egy nő (majd mellette mások is) szexuális zaklatással vádolták meg.

 

Trump hangsúlyozta viszont, hogy szerinte a republikánusok "jól állnak", és úgy érzi, megismétlődhet a 2016-os választásokon elért siker. Dicsérte magát, mondván, nem hiszi, hogy a kampánykörutakon "bárki is ilyen hatásos lett volna", mint ő. Az elnök magabiztossága látán egyébként a választók körében kicsit javultak a republikánusok támogatottsága, a kérdés, hogy eleget-e.

 

Az úgynevezett félidős választásokat november 6-án tartják, amikor is a képviselőház egészét és a szenátus mintegy egyharmadát újraválasztják, és több államban kormányzót is választanak.

 

 

Trump üdvöskéje letette a főbírói esküt

Helyi idő szerint szombaton este letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh, aki az Egyesült Államok 114. alkotmánybírája lett. Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét, Brett Kavanaugh - a hagyományok szerint Bibliára tett kézzel - felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére.

 

comments powered by Disqus

Celldömölk mellett történt tragédia.

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Twitter megosztás Google+ megosztás