Az Európai Unió elé került a múlt héten egy javaslat, ami megpróbálná megakadályozni a tagállamok eltérő áfáját kihasználó adócsaló hálózatok kialakulását az által, hogy meghatároznák az egyes termékekre kivethető forgalmi adó minimumát és maximumát. A legmagasabb áfakulcs 25 százalékos lehetnek, ami alacsonyabb jelenleg világelső 27 százalékos magyar áfánál.

 

Be is indult a kormány szabadságharcos gépezete, a tartalmi vita helyett arról beszélnek a javaslatról, hogy az EU beleszólna a magyar gazdaságba. Tállai András korábbi NAV elnök, fideszes képviselő viszont olyat húzott a Magyar Időknek adott interjújában, amire mégis kevesen számíthattunk:

 

"Az áfabevétel jelentős fedezetet ad az adócsökkentésekhez"

 

- mondta Tállai, azaz a magas adó miatt lehet máshol csökkenteni az adót. Épp csak az hiányzott, hogy azt mondja, megvédjük a brüsszeli bürokratáktól a magas áfát. Azzal indokolta álláspontját, hogy az áfaszabályok átalakítása a költségvetésnek több száz milliárd forint bevételkiesést okozna, ebből az összegből azonban a fogyasztók nagyon keveset, talán semmit nem találnának a pénztárcájukban, a pénz legnagyobb része a kereskedőknél landolna - fogalmazott az államtitkár. Ez abból a szempontból sántít, hogy az új árszintek ilyenkor csak néhány hétig-hónapig kedveznek a trükköző kereskedőknek, az új áraknak kénytelenek beállniuk a 25 százalékos áfás árra.

 

fotó: MTI

comments powered by Disqus

Az MTVA székházához igyekeznek.

A hatos lottó eheti nyerőszámai.

Csak gyalog tudták megközelíteni a gyermekeket.

A magyarok számára véget ért a rövid pályás úszó-világbajnokság.

Több mint 1 millió családhoz érkezik korábban a támogatás.

Véget ért az RTL Klub zenei tehetségkutatója.

Az épület lakhatatlanná vált.

A címvédő Szolnok magabiztosan, 95-79-re győzte le a Körmendet a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapjának rangadóján.

Ezzel talán boldogabb lesz a karácsony.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Twitter megosztás Google+ megosztás