Az Európai Unió elé került a múlt héten egy javaslat, ami megpróbálná megakadályozni a tagállamok eltérő áfáját kihasználó adócsaló hálózatok kialakulását az által, hogy meghatároznák az egyes termékekre kivethető forgalmi adó minimumát és maximumát. A legmagasabb áfakulcs 25 százalékos lehetnek, ami alacsonyabb jelenleg világelső 27 százalékos magyar áfánál.

 

Be is indult a kormány szabadságharcos gépezete, a tartalmi vita helyett arról beszélnek a javaslatról, hogy az EU beleszólna a magyar gazdaságba. Tállai András korábbi NAV elnök, fideszes képviselő viszont olyat húzott a Magyar Időknek adott interjújában, amire mégis kevesen számíthattunk:

 

"Az áfabevétel jelentős fedezetet ad az adócsökkentésekhez"

 

- mondta Tállai, azaz a magas adó miatt lehet máshol csökkenteni az adót. Épp csak az hiányzott, hogy azt mondja, megvédjük a brüsszeli bürokratáktól a magas áfát. Azzal indokolta álláspontját, hogy az áfaszabályok átalakítása a költségvetésnek több száz milliárd forint bevételkiesést okozna, ebből az összegből azonban a fogyasztók nagyon keveset, talán semmit nem találnának a pénztárcájukban, a pénz legnagyobb része a kereskedőknél landolna - fogalmazott az államtitkár. Ez abból a szempontból sántít, hogy az új árszintek ilyenkor csak néhány hétig-hónapig kedveznek a trükköző kereskedőknek, az új áraknak kénytelenek beállniuk a 25 százalékos áfás árra.

 

fotó: MTI

comments powered by Disqus

Továbbra is az SZKKA vezeti a női kézilabdabajnokság második osztályának nyugati csoportját.

Meg úgy nagyjából az egész országban.

Azért nem vették észre a vonatot, mert egy tűzijátékot néztek.

Az MLSZ elkészítette a 14-18. forduló pontos programját.

Hasznos, oszd meg a szomszéddal is!

Már a szeptemberi, szombathelyi világkupaversenyen sem indulhatott.

Egy több mint 100 éves, a Havi-hegy csúcsán álló mandulafa a nyertes.

Mondjuk még így is elég drága.

Barátságos meccset játszik a Crushers.

2011-ben és 2013-ban molesztálta a tizennyolcadik életévét benem töltöttgyereket.

Twitter megosztás Google+ megosztás