Unyatyinszki György
2018. október 12. péntek, 09:20
Kiszivárgott dokumentumok szerint száz levélben figyelmeztették a kórház vezetést, hogy baj lesz.

Alig 10 millió forintot kért a sürgősségi osztályon dolgozók béremelésére Zacher Gábor, az osztályon nyár végén felmondó főorvos, valamint további 50 millió forintot kértek az elromlott és elavult orvosi eszközök cseréjére Kun Szabó Istvántól (kiemelt képen), a Honvédkórház parancsnokától - derült ki a hvg.hu birtokába került belső levelekből.

 

"Jelen státuszunkban még a mostani megterhelés is meghaladja az osztály kapacitását, a jelenlegi személyi állomány és a beáramló betegek mennyisége közötti aránytalanság nem ritkán a betegveszélyeztetésről szól"

 

- áll az egyik levélben, amiről biztosan tudott a kórház vezetése a portál szerint. Az orvosok arról is jelentést tettek, hogy a napi 24 órás használat miatt amortizálódtak a műszerek, melyek jó része már tíz éve használatban van. Az ápolók vezetője közel hetven levelet írt a vezetésnek a napi problémákról, de kérése süket füleket talált a parancsnoknál.

 

A levelek alapján úgy tűnik, hogy az összeomlás határát súroló ellátási gondokat megelőzhette volna a kórház vezetése. A portál felhívta a figyelmet arra, hogy egy vidéki kisebb utánpótlás focisuli fejlesztési pénzébe került volna a sürgős problémák enyhítése. A fizetésekre vonatkozóan történtek már megállapodások, az egyszerű béremelésen kívül pótlékokat is kapnak majd a kórház dolgozói.

 

Az eszközpark fejlesztése azonban továbbra is megoldatlan a hvg.hu szerint, néhány olyan eszközt kaptak csak, amit más osztályokon a munkaerőhiány miatt nem használnak.

 

A lehetetlen helyzetről így beszélt egy orvos:

 

"Minden nap úgy lépek be, hogy fél lábbal a börtönben érzem magam, mert ilyen körülmények között csak a szerencsén múlik, hogy ne forduljon elő olyan eset, ami miatt adott esetben le is csukhatnak, de minimum 1-2 évre eltiltanak a szakmámtól. Akkor pedig miből tartom el a gyerekeimet?"

 

fotó: Honvédelmi Minisztérium

Totál véletlen, hogy most van a legtöbb bejelentett orvos Magyarországon

Sosem dolgozott még ennyi orvos Magyarországon, 39 132 jelenleg praktizál jelenleg - hirdette öles betűkkel címlapján múlt hét kedden a Magyar Hírlap, amely a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozott.

 

comments powered by Disqus

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken szólította fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá.

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás