"A határvédelem szó azt jelenti, a határ, amit megvédünk, a határmenedzsment azt jelenti, hogy van ott valami, amin az átjutást valahogy el kell intézni. Ez egy teljesen más gondolkodásmódot kifejező kategória, illetve definíció" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

 

Ha ez így önmagában ködös lenne, a miniszterelnök arról beszélt, hogy az Európai Bizottság "elvenné a határvédelmet" a tagállamoktól, és átadná a Frontexnek (ez a tagállamok együttműködéséből létrehozott határfigyelő szervezet). Orbán a tervezetből kiragadta a határmenedzsment kifejezést, amit maga töltött meg tartalommal, szembehelyezve a "határvédelemmel".

 

Orbán Viktor a menekültválság tetőpontján közös határőrizeti rendszer felállítását követelte az Európai Uniótól, most viszont ettől eltérő véleménye van. Egyébként az uniós (még vita előtt álló) tervezet szerint a tagállamoknál maradna a határőrizet joga, a Frontex létrehozandó egységei a tagországok munkáját segítenék. Megjegyzendő, Magyarország is küldött hasonló rendszerben határőröket pl. Macedóniába a két ország megállapodása szerint.

comments powered by Disqus

Továbbra is az SZKKA vezeti a női kézilabdabajnokság második osztályának nyugati csoportját.

Meg úgy nagyjából az egész országban.

Azért nem vették észre a vonatot, mert egy tűzijátékot néztek.

Az MLSZ elkészítette a 14-18. forduló pontos programját.

Hasznos, oszd meg a szomszéddal is!

Már a szeptemberi, szombathelyi világkupaversenyen sem indulhatott.

Egy több mint 100 éves, a Havi-hegy csúcsán álló mandulafa a nyertes.

Mondjuk még így is elég drága.

Barátságos meccset játszik a Crushers.

2011-ben és 2013-ban molesztálta a tizennyolcadik életévét benem töltöttgyereket.

Twitter megosztás Google+ megosztás