Fotó: balatonsound.com

90 embert vágott át egy körmendi férfi, jegyeket ígért a  Balaton Soundra

Farkas Bazsi
2018. október 8. hétfő, 08:56
Négy és fél millió forint a kár.

Jegyüzérkedéssel vádol egy férfit a Körmendi Járási Ügyészség. A vád szerint a férfi 2016-ban 90 sértettnek ígért jegyet és szállást a Balaton Soundra, ám végül egyikből sem lett semmi. 4,6 millió forinttal károsította meg így a fesztiválozni vágyókat, most börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. 

De mutatjuk a részletes közleményt is.  

 

A Körmendi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ismert és népszerű nyári zenei fesztiválokra ígért jegyeket, bérleteket megvételre, illetve szálláslehetőséget ajánlott bérbeadásra 2016. évben, és 90 sértettnek, több mint 4.600.000 forint kárt okozott.


A vád szerint a vádlott 2016. elején, illetve nyarán internetes közösségi oldalon több olyan személlyel lépett kapcsolatba, akik budapesti, balatoni, és soproni zenei fesztiválokra kerestek belépőjegyeket, bérleteket, valamint a Balaton közelében szállás lehetőséget a fesztiválok idejére.
A vádlott a közösségi oldalon keresztül olyan belépőjegyeket, bérleteket ajánlott megvételre, amelyek nem voltak a birtokában, illetve olyan szállásokat ajánlott bérbeadásra, amelyekkel nem rendelkezett.

 

A vádlott a fenti módszerrel 89 sértettnek, összesen 4.125.000 forint kárt okozott.


A vádlott többszöri felszólításra, illetve hatósági eljárás kilátásba helyezése után 34 sértettnek összesen 1.540.000 forintot fizetett vissza.
Továbbá a vádlott 2016. áprilisában megtévesztette egyik ismerősét azzal, hogy elővételben kedvezményes vételáron tudja megszerezni a Balaton partján megrendezendő zenei fesztiválok belépőjegyeit, amelyeket teljes áron fog értékesíteni, és így jut haszonhoz.

 

A vádlott 500.000 forint pénzt kért kölcsön ismerősétől, és megígérte, hogy a kölcsönt az általa értékesített belépőjegyek árából fizeti vissza.

 

A vádlottnak olcsóbb belépőjegyek megvásárlására nem volt lehetősége, csupán a pénzt akarta kicsalni ismerősétől.

 

A Körmendi Járási Ügyészség 90 rendbeli csalással vádolja a férfit, és vele szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás