Vereséggel kezdte az idényt a Falco

Farkas Bazsi 2018-09-29 19:54:00
Nagy falatnak bizonyult a Sopron.

Három hét alatt harmadszor találkozott egymással a Sopron és a Falco, ezúttal már tétmeccsen - írja a bb1.hu.

Curry középtávolijára Lemar felelt az elején, majd Reddic palánk alóli kosarára Warnertől jött egy tripla. Hamar bekezdtek a csapatok, de aztán visszavettek a pontgyártásból. Az SKC főleg kintről volt eredményes, a másik oldalon az amerikai center hozta a pontokat. Norfleet volt fegyelmezetlen, alig hat perc alatt két hibát gyűjtött be, védekezésben sem volt a topon a hátvéd, így máris be kellett állnia a talpcsonttöréséből felépülő Váradinak. Lemar büntetőit követően, 18-13-nál már öt volt közte, a negyed végére maradt is a különbség (24-19).

A nagy kedvvel játszó Warner ziccerével tovább nőtt a különbség, igaz Bruinsma azonnal bevágott egy trojkát, de Gilbert és Gordon újra betalált, így már a tízet súrolta a differencia, és még másfél perc sem pörgött le a második negyedből (30-22). Gyengén dobtak távolról a vendégek (1/6, szemben a 3/5-tel), 30-24-nél időt kért Okorn. Dénes dudaszós hármasával először lett kétszámjegyű a differencia. Megint leálltak a csapatok, a 15. percben, 38-28-nál Sabáli is magához hívta övéit. Továbbra is extrán tüzeltek kintről a hazaiak, Lemar hármasa után lett 44-30. És itt még nem volt vége! Nem sokkal később Okorn újra felmutatta a T-betűt, de hiába, mert a Sopron már tizennyolccal is ment. 51-36 lett a félidő, a második tíz percben tízet vert ellenfelére az SKC.

A fordulás után Norfleet kihagyta kintről, Gordon viszont betette közelről. Bruinsma szerezte meg harmadik hármasát (és tizenkilencedik pontját). Egy kisebb kakaskodás után Warnerre fújtak sportszerűtlent Váradival szemben, de a sárga-feketék kapitánya mindkét büntetőjét kihagyta. Bruinsma cipelte egyedül vállán a csapatát, 53-41-nél időt kért Sabáli. Bruinsma két újabb ziccerével tízen belülre jött a Falco. Tóth azonban faultja után technikait is kapott reklamálásért, így a három sikeres hazai büntető után Gilbert hármasával újra megnyugodhattak a hazai szurkolók (63-49). Sőt, Norfleet tripladobás közben faultolta Warnert, aki mindhármat értékesítette, így visszaállt a tizenhét. A harmadik negyedbe még egy Balmazovics kosár fért bele, 66-51-ről indult a záró felvonás.

Az idő a fehér mezeseknek kedvezett, ráadásul alig-alig született pont a negyedik negyed elején. Előbb a Falco, majd a Sopron is időt kért. A nagyot játszó Bruinsma újabb hármasával egy pillanatra megint visszaengedték a vendégeket nyolcra Dénesék, de aztán jött Warnertől egy „gól jó plusz egy”, ráadásul Norfleet ezzel ki is pontozódott. Három perccel a vége előtt hétre olvadt a különbség, miután Reddic tette vissza saját dobását (76-69). Sőt, Curry faulttal együtt dobott kosarat, 76-72. Reddic is kiszállt a 38. percben, Lemar keze pedig nem remegett meg a vonalról. Jött a Falco timeout. Tóth eladta, Gordon bezsákolta, de még mindig nem dőlt el, mert Bruinsma gyorsan szerzett újabb kosarat. Bíró faultolta Lemart, aki megint biztos kézzel célzott. Bíró pedig a kontrából elég messziről dobott egy triplát. 82-77-nél, 43 másodperccel a vége előtt Takács csak egy büntetőt dobott be, de ez is elég volt a Sopronnak a győzelemhez. Warner megkoronázta mai teljesítményét, a végén közel félpályáról köszönt be, így a lefújás pillanatára visszaugrott kilencre az olló.

Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 86–77 (24–19, 27–17, 15–15, 20–26)
Sopron, Novomatic Aréna,
V.: Benczur T., Török R., Rácz Zs. (Bodrogváry I.)

Sopron: Warner 25/9, Lemar 22/3, Takács 7/6, Dénes 4/3, Gordon 16. Csere: Wiggins 2, Gilbert 8/6, Supola 2.

Falco: Curry 13/3, Norfleet 4, Bíró 3/3, Bruinsma 34/15, Reddic 11. Csere: Váradi -, Balmazovics 6, Tóth N. 6, Kucsora -.

Kipontozódott: Norfleet (36.), Reddic (38.)

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.