Négy medvével találta szemközt magát egy férfi Székelyföldön

Fehér Buda 2018-09-20 05:24:00
Az egyikük rá is támadt.

Medve támadt egy férfira szerda délután a székelyföldi Csíkkarcfalván - írja az MTI. A sebesült egy a Borboly Csaba megyei tanácselnök közösségi oldalán közzétett filmen a kórházi ágyban fekve mesélte el a történteket. A férfi kerékpárral haladt el egy olyan kukoricatábla mellett, amelyben - mint kiderült - nyolc medve tartózkodott. Ezek közül négy kirohant az útra, de három azonnal vissza is fordult. A férfi megijedt, elesett, és - állítása szerint - egy legalább 400 kilós barnamedve rontott rá. Az áldozat a kerékpárral próbált védekezni, ezt szembedobta az állattal, de nem tudta elkerülni a karmolásokat. 


Konrád Judit, a Hargita megyei kórház igazgatója az MTI-nek elmondta: mentővel hozták be a sérültet Csíkszeredába, a kórház sürgősségi ügyeletére. Az áldozat felszíni karmolásokat szenvedett a combján, derekán és a fartáján, ezeket kezelték, és átszállították a férfit a fertőző osztályra. Az igazgató hozzátette, a páciensnek több napig a kórházban kell maradnia az ilyen esetekre előírt kezelésre. 

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte: felvette a kapcsolatot az illetékes vadásztársasággal, és remélhetőleg már csütörtökön benyújtják a minisztériumba a medve kilövésére vonatkozó kérelmet. A megyei tanácselnök azt is tudatta, hogy arra kérte Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy értékelje újra, és hagyja jóvá a közelmúltban benyújtott és elutasított felcsíki medvekilövési kéréseket. 


Romániában gyakorivá vált, hogy a medvék a településeken keresnek élelmet maguknak, és a lakosságot is veszélyeztetik. A székelyföldi Hargita megyében az év eleje óta immár tíz személy került kórházba medvetámadás következtében. A medvék túlszaporodása 2016-tól vált nyilvánvalóvá, amikor a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. 


A 2017-es állománybecslés adatai szerint Romániában mintegy 6800 medve él, és a medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.