Hatott az "imapajzs"? – Lelassult a hurrikán

Unyatyinszki György
2018. szeptember 13. csütörtök, 07:59
A hurrikán, a vallás és a tudomány találkozása Amerika partjainál.

Jelentősen veszített erejéből az Egyesült Államok keleti partjaihoz közelítő Florence hurrikán, 2-es erősségűre enyhült az ötös skálán - jelentette szerdán a floridai székhelyű amerikai hurrikánközpont (NHC).

 

A hír hallatán nem tudunk elmenni amellett, hogy amerikaiak tömegei csatlakoztak egy meglehetősen furcsa próbálkozáshoz: az amerikai televíziós neoprotestáns hitéleti vezető, Pat Robertson élő közvetítésben arra buzdította híveit, hogy imával alakítsnak ki egy jelképes védőpajzsot, ami útját állja a déli államokra lecsapni készülő Florence-hurrikánnak.

 

„Jézus nevében felszólítunk, hogy hagyj fel előrenyomulásoddal, hagyj fel a pusztítással, és fordulj vissza az Atlanti-óceánra!”

 

A nem épp mindennapi showt érdemes videón is megnézni:

 

RWW News: Pat Robertson Establishes A 'Shield Of Protection' Against Hurricane Florence

http://www.rightwingwatch.org/post/pat-robertson-establishes-a-shield-of-protection-against-hurricane-florence/ Right Wing Watch reports on the extreme rhetoric and activities of key right-wing figures and organizations by showing their views in their own words. In this clip, Pat Robertson establishes a "shield of protection" over his properties and orders Hurricane Florence to change path and stay away from land.

 

 

De visszatérve a tudomány területére, az NHC mindazonáltal figyelmeztetett, hogy a hurrikán így is életveszélyes, óránként 175 kilométeres szélviharokat, valamint várhatóan dagályt és heves esőzéseket hoz magával. A meteorológiai központ jelentésének idején a hurrikán 520 kilométerre volt Dél-Karolinától. A vihar észak-nyugati irányba halad, óránként 28 kilométeres sebességgel. A Florence hurrikán csütörtökön éri elé Észak- és Dél-Karolina partjait.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás