Beintett a rendőrnek, bezárták a János kórház pszichiátriájára az egészséges férfit

Unyatyinszki György
2018. szeptember 13. csütörtök, 10:46
Fesztivál helyett zártosztályra került

Zoltánunk még 2016-ban tarott egy budapesti fesztiválra, az utcán egy rendőrautó mellett elhaladva szórakozottan beintett a járőröknek, majd tovább sétált. A rendőrök azonban meglehetősen zokon vették a dolgot, ezért szirénázva indultak a férfi után – vezette fel a történetet az ATV.

 

A férfi megijedt, ezért futásnak eredt, az intézkedést nem is sikerült elkerülnie: leteperték és megbilincselték. Azonban a büntetése váratlan fordulatott vett, ugyanis

 

a rendőrök a Szent János Kórház pszichiátriájának adták át Zoltánt, akit három hétig tartottak bent, noha egészséges volt.

 

Az esetből bírósági ügy lett, amit első fokon ugyan a rendőrök nyertek, de a most jogerős ítéletet hozó másodfokon eljáró bíróság már Zoltánnak adott igazat. A rendőrök ugyanis semmilyen szakvéleménnyel nem tudták alátámasztani, hogy a férfi pszchiátriai elzárása indokolt volt.

 

Az alapvető jogok biztosa is vizsgálta az esetet, mely megállapította, hogy a rendőrök jogellenesen jártak el. Maga az intézkedés megindítása nem volt indokolt, ugyanis Zoltánunk nem zavarta meg a közrendet azzal, hogy bemutatott a rendőröknek. Zoltán ugyanakkor később elismerte, hogy hülyeség volt heccelni a yardot.

 

A rendőrség ragaszkodik ahhoz, hogy minden szabályszerű volt.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás