136 férfit erőszakolt meg, életfogytiglanra ítélték

Székely Zoárd 2020-01-07 17:53:00
Nagy-Britannia történetének legádázabb szexuális ragadozójának nevezik a manchesteri férfit.

Legalább 30 évet börtönben kell töltenie, de utána sem helyezhető szabadlábra Reynhard Sinaga, aki a sajtótól 'a manchesteri rém' elnevezést kapta. A 36 éves indonéz állampolgár manchesteri klubokban ismerkedett meg áldozataival, majd felcsalta őket a szórakozónegyed közvetlen közelében lévő lakására, ahol bedrogozta és megerőszakolta őket, közben pedig videófelvételt készített az aktusokról. A vád szerint 136 húsz év körüli férfi lehetett nemi erőszak áldozata, további 23 szintén szexuális bántalmazásban részesült, a tényleges áldozatok száma pedig meghaladhatja a 190-et. 


Az elkövetőt, aki eddig a University of Leeds doktorandusza volt, a mintegy tíz éven át zajló bűncselekmény-sorozat ügyében négy különböző büntetőeljárás keretében találták bűnösnek, ám a kiléte eddig ismeretlen volt: a sajtót most először engedték be a tárgyalóterembe. Az ügyben illetékes manchesteri bíróság szerint a 2007 óta Nagy-Britanniában élő Reynhard Sinaga kora hajnalban ittas, fiatal férfiakat keresett az utcákon, akiknek alkoholt vagy szállást ígért. Az így magához csalt áldozatait elkábította, és amíg eszméletlenek voltak, megerőszakolta őket, tettét pedig mobiltelefonján rögzítette. A bíróság szerint Sinaga számára jelentőséggel bírt, hogy áldozatai heteroszexuálisak legyenek.

A bűnlajstromát azért sikerült részletesen feltárni, mert klasszikus „trófeagyűjtő” volt: az erőszakos aktusokat mobiltelefonján rögzítette, a felvételeket és az ellopott tárcákat, órákat megőrizte. Rengeteg áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, sokan ugyanis nem vették észre, vagy – ami valószínűbb – szégyellték a történteket, és nem tettek feljelentést.

A Scotland Yard szerint Sinaga a folyékony ecstasyként ismert GHB-t használhatta áldozatai elkábítására, és az ügyészség a legtöbb áldozatot szedő szexuális bűnözőként valószínűsíti. Akkor lepleződött le, amikor egy áldozata az erőszakos aktus közben váratlanul magához tért, kitépte a kezéből a telefonját, és azonnal a rendőrségre sietett.

Sinaga azzal védekezett a bíróságon, hogy a másik férfi csak egy szexuális fantáziáját segített kiélni, halottat játszva a nemi aktus közben. Az ügyészség nevetségesnek nevezte ezt, mivel a telefonjával készített felvételeken hallható volt, ahogy áldozata horkol. A rendőrség 250 DVD-t és 300 ezer felvételt foglalt le Sinaga különböző adathordozó eszközein. (BBC/MTI)

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.