120 új parkoló épül Szombathely szívében

BZ
2019. június 11. kedd, 12:46
Minden, amit a parkolóépítésről tudni szeretnél.

Hosszú, hosszú idő és még annál is több várakozás után néhány napja végre megkezdődött a Kőszegi utca és a Király utca közti terület beparkolósítása.

 

A SZOVA tulajdonában lévő ingatlanon 120 parkolóhelyet alakítanak ki.

 

A helyszín már építési terület, a korábbi kavicsos, megtűrt ingyenes parkolási lehetőség meg is szűnt az érintett részeken.

 

 

A parkoló két forgalmas belvárosi utcából is megközelíthető lesz: a Kőszegi utca 32-nél, valamint Király utca 27 alatti kapuszíneken lehet majd behajtani, kihajtási lehetőség a Kőszegi utca 42-nél található kapuszínen lesz.

 

A parkolóban sorompós be- és kiléptető rendszer fog működni.

 

A SZOVA tájékoztatása szerint a Király utcai szomszédos ingatlanok hátsó udvari megközelítése miatt kiszolgáló utat építenek ki, ami kívül esik majd a sorompóval elválasztott parkoló területtől, így az érintett társasházak udvara továbbra is közvetlenül megközelíthető marad a fizetőparkoló igénybevétele nélkül.

 

Várhatóan 2019 év végéig kész lesz a belváros vadonatúj parkolója, ami egyébként a másik kőszegi utcai sorompós parkolóhoz hasonlóan egyedi díjszabás mellett lehet majd igénybe venni.

 

Szombathelyen az elmúlt években úgy megugrott a gépjárművek száma, hogy lassan betelik a város elfogytak a parkolóhelyek. A lakótelepeket különösen sújtja a probléma, ezért az elmúlt időszakban több helyen is új helyeket alakítottak ki, a Felsőőr utcában, valamint a Kodály Zoltán utca végén a Váci Mihály utcai társasházak mögött.

 

Lesznek újabb parkolók

 

A Derkovits-lakótelepen biztosan, korábban Horváth Soma, az egyik érintett körzet képviselője arról tájékoztatott, hogy öt helyen megkezdik új parkolók terveztetését:

  • a Bem József utcai buszfordulónál
  • a Rohonci út 29-39. szalagház mögött,
  • a Szürcsapó utca 26-nál (Rohonci-Szürcsapó kereszteződése),
  • a Váci 41 mögötti játszótér és a transzformátorház közti terület,
  • valamint a Szürcsapó 8-nál lévő terület.

 

A Szürcsapó utca 22-nél pedig egy éven belül meg is épülhet az új parkoló.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás