Egy nappal az eső után még mindig használhatatlanok Szombathelyen az 1,1 milliárd forintból felújított focipályák

ugytudjuk.hu 2019-05-07 19:37:00
A Sportligetet Mészáros Lőrinc veje építi át. A focipályák nem sikerültek valami jól.

Tegnap kezdődtek volna a városi kispályás labdarúgóbajnokság mérkőzései Szombathelyen, azonban a pálya alkalmatlansága miatt az utolsó pillanatban elhalasztották a meccseket. Napközben még ma is arról tájékoztatták a csapatokat, hogy lesznek meccsek, aztán röviddel ezután már arról kaptak e-mailt, hogy a pálya alkalmatlansága miatt nem tartják meg a mérkőzéseket.

Kispályás fociban hosszú évek óta bennfentes, ám érthetően névtelenséget kérő informátorunk elmondta, hogy eddig csak akkor volt gond a pálya minőségével, amikor legalább 40-50 milliméter eső esett rövid idő alatt, most viszont úgy tűnik, a múlt hétvégi 12-16 milliméter is soknak bizonyult.

"Azért újították fel a pályákat, hogy normálisan kiszolgálja a sportszerető szombathelyieket, most viszont ha jól láttam, rosszabb állapotba kerültek, mint tavaly volt" - mondta. Salakos pályáról beszélünk, most mégis több centi mélyen benne marad a cipőnyom.

Szerinte az lett volna a megoldás, ha megvárják, amíg elkészül minden. Most ugyanis a pályák használatára úgy kaptak engedélyt, hogy közben mellette gőzerővel folyik az átépítés.

Így most gyakorlatilag egy építési területen játszanák a kispályás meccseket, kiszolgáló helyiségek, wc nélkül.

Az is elég meredek dolog, hogy két hónap alatt 850 mérkőzést rendeznének a bajnokságban.

"Tönkreteszik az emberek szórakozását" - mondta keserűen, majd hozzá tette, "mindenki hibázik, ezzel nincs gond. De ha észrevesszük, kijavítjuk. Most mégis minden áron meg akarják tartani a bajnokságot."

Vannak olyan csapatot, amelyeknek háromnaponta meccseket kellene játszania úgy, hogy abba még nincsenek belekalkulálva az elmaradt mérkőzések. Informátorunk olyanról is beszámolt, hogy vannak, akiket egy időben több helyre is kiírtak.

"Úgy csinálnak, mintha mindenkinek ekörül forogna az élete, abba nem gondolnak bele, hogy itt dolgozó emberekről van szó, akik eszerint alakítják a szabadságaikat, cserélik a műszakjaikat. Van, aki inkább bemegy éjszaka dolgozni, csak hogy el tudjon jönni focizni. De ilyen szervezéssel és ilyen sűrű mérkőzésekkel ez is lehetetlen." - mondta informátorunk.

A kispályás focibajnoksággal nem most először elégedetlenek a hobbi sportolók. Nemrégen arról írtunk cikket, hogy a csapatok egy része arra panaszkodik, hogy nem tudnak normális keretek között sportolni, a játékvezetők ugyanis nem képesek kézben tartani a meccset. A lebonyolítás pedig katasztrofális.

1,1 milliárd forint EU-s támogatásból újul meg a Sportliget

Tavaly novemberben elsőként írtunk róla, hogy a Homlok Építőipari Zrt. nyerte el azt a közbeszerzést, amiben 1,1 milliárd forintért építhették át a Sportligetet. A céget 2016-ban alapították, fő profilja pedig a vasútépítés, tulajdonosa pedig Homlok Zsolt, aki Mészáros Lőrinc veje. A felújítás során a focipályák is sorra kerültek, a meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik - ígérték korábban. A beruházást az Európai Unió fizeti.

A Hungarysport.hu tegnap megjelent cikkében a kispályás labdarúgó bajnokságot lebonyolító Szabadidősport Szövetség elnöke arról tájékoztatott:

A Szabadidősport Szövetség szervezésének köszönhetően néhány napja elkészült a sorsolás valamint megtörtént a pályabejárás és ellenőrizték a villanyvilágítást is. A szervezők végül megállapították, hogy minden megfelel az előírásoknak, így hétfőtől 79 csapattal elindulhat a kispályás labdarúgó bajnokság.

A kispályás bajnoksággal kapcsolatban megkeressük a szervezőket is, ha választ kapunk, újabb cikkben közöljük.

Szólj hozzá!

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.