Leszavazták az ügynökakták nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatot

ugytudjuk.hu
2019. március 12. kedd, 17:11
A fideszes többség nem kért belőle.

A fideszes többség leszavazta az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslat, valamint a kiemelt közbizalmat igénylő tisztségek betöltésének sajátos feltételeiről szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai ülésén, tudtuk meg az LMP közleményéből.

 

A párt azt írja, hogy "az ország jelenlegi vezetői ezzel újfent igazolták, hogy nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják: a kormánypártok tudatosan és előre megfontolt szándékkal mentegetik a kommunista bűnösöket. Határozott meggyőződésünk, hogy a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói. Ők nem feltárni akarták a kommunista államgépezet működési mechanizmusait, hanem eltanulni és újrahasznosítani. A jelek szerint jó diáknak bizonyultak." 

 

Az LMP egy másik törvényjavaslatot is benyújtott, ez arról szólt, hogy az 1990. február 14. napját követő időszakban a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állományába tartozó személy és a nemzetbiztonsági szolgálatokkal titkosan együttműködő személy kiemelt közbizalmat igénylő tisztséget csak az e jogviszonya megszűnését követő nyolc év elteltével tölthet be. Ilyen közbizalmi tisztség a javaslat szerint többek között a kormánytagság, köztársasági elnök, országgyűlési képviselők. Az Igazságügyi bizottságban ezt a törvényjavaslatot is leszavazta a kormánypárti többség. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás